Medlemstilbud
Knupp Uteplanter

Høstkrysantemum -den store gledessprederen!

Endelig er det tid for å boltre seg i denne lettstelte gledessprederen. Vår kjære høstkrysantemum har en helt egen evne til å live opp både trapp, balkong og terrasse.
Plassering av høstkrysantemum

Sett gjerne flere planter sammen i stor krukke utendørs. De har høy toleranse i forhold til ruskeværet som høsten ofte byr på, noe som er en klar fordel. Når regnet bøtter ned som verst kan det likevel være greit å plassere krukken under tak, så ikke jorden blir for fuktig. 

For at knoppene skal utvikle seg best mulig bør planten plasseres så lyst som mulig, men helst uten direkte sol. De trives aller best utendørs, men har du den inne er det fint med vindusplass som ikke er i nærheten av ovn eller annen varmekilde.

Stell av høstkrysantemum

Når jorden føles tørr er det på tide med vann, enkelt og greit. 

Bruk av høstkrysantemum

Klipp gjerne av blomster og bruk dem i buketter. Med sine lange stilker og gode holdbarhet egner de seg godt til dette. Et annet tips er å ta av selve blomsterhodet og la det flyte i en skål med vann, gjerne sammen med roser. 

Frilandskrysantemum er en staude og kommer igjen og igjen om du pleier den med litt kjærlighet. Sett blomsten inn når kulden kommer, for eksempel i kjelleren. Det som er viktig er at stedet holder en temperatur ned mot 1 grad, ikke under. Så er det bare å glede seg til neste vår og sommer!

Hostkrysantemum 2