Hylleblomst Saft 1
Tips og råd -Jordnær kompetanse!

Knupps oppskrift på saft av hylleblomst

På varme sommerdager er hylleblomstsaft en velsmakende og forfriskende drikk som flere og flere får øynene opp for. Gamle kjerringråd sier at hylleblomst også har flere positive effekter på kroppen. I tillegg til å ha en avslappende virkning, så sies det også at den skal være effektiv om man sliter med stress, angst eller rastløshet. 
Nyt den på stranden, i egen hage eller ha på lekre flasker og gi bort som gaver. 

Det finnes flere varianter av hylleblomstsaft og her får du Knupps favorittoppskrift. Gjør gjerne din egen vri og la kreativiteten blomstre:

6 liter vann

2,5 kg sukker (mer om du vil ha det søtt)

Ca 90 buketter fra svarthyll (om du benytter Sambucus Nigra 'Black Lace', som har rosa blomster med fantastisk duft, så vil du få en lekker roséfarget saft

100 gr sitronsyre

2 lime

2 sitroner

4 appelsiner 

Start med å ha vann og sukker i en kjele og gi det et oppkok. Deretter skjærer du appelsin-/ sitron-/ limebåtene i båter og legger dem i en stor kanne/ beholder, sammen med hylleblomster og sitronsyre. Over dette heller du sukkerlaken som du startet med. I denne fasen kan det komme opp smådyr o.l fra blomstene. Dette er helt normalt og de skal bare fjernes når de kommer til overflaten.

Nå skal alt stå til kjøling i kjøleskapet i 48 timer før du fjerner sitrusfruktene. Deretter settes alt tilbake i kjøleskapet for nye 5 dager. Så er det endelig klart for å sile saften over på det du ønsker å oppbevare saften i, gjerne noen hyggelige flasker. Saften holder seg i 3-4 uker, men du kan fryse ned det du ikke klarer å drikke tidsnok.

Ved servering er det ekstra lekkert om du har et par sitronbåter og en hylleblomstbukett i muggen, gjerne også et par mynteblader.

God fornøyelse!

Knupp Kupp

-50% til -80% på mengder av varer!

Vi rydder hagesenteret før ny sesong og gir kuppriser på massevis av lekre varer i alle avdelinger. Her er det virkelig "løp og kjøp"! (sortimentet vil variere mellom hagesentrene)

-50 %:

Utvalgte grønne stueplanter

ALLE Hagemøbler (enkelte opptil -70%!)

ALLE keramikk krukker

MASSE interiørvarer

-70 % :

Nesten ALT av busker, trær og stauder

MASSE interiørvarer

Alt av Fiberclay krukker

-80 % :

Alt av utebelysning( bl.a. lys lenker)