Allium purpureum
Grønne spirer
Knupp Uteplanter

Det er nå du starter våren -løkplanter i urner og bed

Løkplanter er bare et "must" i hagen. Det er lite som slår den fantastiske følelsen det er, når de første løkplantene titter opp tidlig på våren.
I det øyeblikket hvor de aller tidligste sortene trykker de lysegrønne spirene opp gjennom siste rest av snø og is...da kjenner vi at "nå endelig, det er vår!"
Spent følger vi med på utviklingen, nesten så du kan se dem gro. Og så, plutselig, folder de seg ut: De vakreste krokus, snøklokker, perleblomster, scilla og tulipaner. Våren kan være så fargerik som du bare måtte ønske, utvalget av løkplanter er enormt. Men, den lille jobben som skal til, den må du gjøre på høsten.
Tulip 3374373
Å sette løk er ingen stor kunst, men vi har noen tips til deg som det kan være greit å tenke på:
 • Skal du bare kjøpe noen løk, så lag en liten gruppering eller et lite bed. Et stort og tett løkbed krever svært mange løk.
 • Ikke vær gjerrig på løken. Ta så det monner og plant tett i tett. Setter du én og én løk kan det fort bli litt tamt.
 • Grav ut et spesifikt felt, hvor du legger løken med noen cm avstand.
 • Skal du ha flere sorter, så husk å tenke på hva som er front og hva som er bakkant på bedet. Høy løk plasseres bakerst og lavere løk foran.
 • Strø gjerne et lag med sand, leca eller fin grus, som fungerer som drenering. Om du også drysser på benmel er det god næring for løken.
 • Krokus og scilla er nydelige fargeklatter i gressplenen.
 • Fyll urner og potter med løk. Om du legger dem lagvis etter blomstringstid får du plass til mange!
 • Du kan også legge løkene annen hver opp-ned, noe som forlenger blomstringstiden litt. De som ligger opp-ned vil bruke litt lenger tid på å vokse opp.
 • Keiserkroner og allium purpureum er praktfulle midtpunkt i et bed med andre løk, stauder og prydgress.
 • For at du skal få en god blomstring i mange år krever blomsterløk godt med næring etter blomstring. I motsatt fall kan du risikere at det bare kommer blader de neste årene.
 • Klipp av visne blomster og frøhus. Da kan løken bruke energi på utvikling av løken, fremfor produksjon av frø.
 • Husk at løkgresset må få lov til å visne før du klipper det bort. Om du synes det ser stygt ut, så kan du klippe det halvveis ned. Men på de aller tidligste, som krokus og scilla som står i plenen, visner bladene ganske raskt. Vår anbefaling er derfor å ventet med det og styre klipperen unna. Ved å la næringen kommer tilbake til løken premieres vi med årevis blomstring.
 • Løkkurver som du graver ned i bed er et godt og praktisk hjelpemiddel. Du får også løkplantejern, som gjør settingen enklere i bed. For krokus og scilla i plenen anbefaler vi skogplantejern.
 • Husk også at god størrelse på løken gir sikrere blomstring. Plukk derfor de største og flotteste løkene til din vårglede.

En liten smakebit på vårt brede sortiment finner du under. Ta gjerne turen innom oss for en hyggelig løkprat. Vi hjelper deg så gjerne med planlegging og tilrettelegging for en fargerik og lekker vår!

Chequered 260473
Tulipan LM Hero In Love
Knupp Levende vekster

Tulipan LM Hero In Love

En romantisk blanding av herlige doble tulipaner. Den mørke og tøffe 'Black Hero' står som en beskytter ved siden av den herlige rosa 'Finola' - et virkelig nydelig par!

Knupp Kupp

-50% til -80% på mengder av varer!

Vi rydder hagesenteret før ny sesong og gir kuppriser på massevis av lekre varer i alle avdelinger. Her er det virkelig "løp og kjøp"! (sortimentet vil variere mellom hagesentrene)

-50 %:

Utvalgte grønne stueplanter

ALLE Hagemøbler (enkelte opptil -70%!)

ALLE keramikk krukker

MASSE interiørvarer

-70 % :

Nesten ALT av busker, trær og stauder

MASSE interiørvarer

Alt av Fiberclay krukker

-80 % :

Alt av utebelysning( bl.a. lys lenker)

Tulp/Musc LM Classic Elegance
Knupp Levende vekster

Tulp/Musc LM Classic Elegance

En balansert fargekombinasjon fra dempet vinrødt, via lillarosa toner til hviteste hvitt. Tulipanens klassiske form markeres flott av perlehyasintens drueklaser av kritthvite blomster. En stilren kombinasjon for blomsterbed eller potte.

Allium LM Bee my Honey
Knupp Levende vekster

Allium LM Bee my Honey

Bee my honey, hvorfor ikke plante noe søtt for alle? Gled insektene med denne bedårende blandingen av allium, samtidig som du selv kan nyte av en fargeprakt i lilla og blå toner.

Enghundetann 'Erythronium pagoda'
Knupp Levende vekster

Enghundetann 'Erythronium pagoda'

En sort med knallgule, turbanlignende blomster som blomstrer tidlig og mer kraftfullt med årene. Prisbelønnet som spesielt dyrkingsegnet av Royal Horticultural Society. Hundetannsliljen har fått navn etter løkens form.

Bergløk 'Allium oreophilum'
Knupp Levende vekster

Bergløk 'Allium oreophilum'

Bergløk har vakre rosa blomster som er oppadrettede, klokkeaktige og sitter i en ca. 7-8 cm bred blomsterstand. Nydelig til snitt og som evighetsblomst. Anses avvisende for markmus og mindre appetittlig for rådyr, hare og kanin.